דפים

27.6.2013

Sweetarts For My Sweethearts

הפוסט הזה נכתב מהסוף להתחלה, זה לא ממש משנה הפעם, נכון? אז מידי שנה בימי ההולדת של היקרים לי מכל, אני משקיעה במיוחד ומכינה עוגות מעוצבות עפ"י בקשתם ובהתאם לקונספט יום ההולדת (אם ישנו כזה).

הבכור שלי, יהלי, אוהב לגו! מה זאת אומרת אוהב? מכור! אפשר למצוא לבני לגו בכל פינה בבית, ארגזי לגו ממלאים את החדר, אינספור חוברות, תרשימים, חוגי מהנדסי לגו, מכוניות מלגו, גלגלי ענק, מטוסים, אופנועים, אוניות ומה לא? אז מה הפלא שליום הולדתו השמיני ביקש בכורי עוגת ...ל ג ו !
מאיפה אביא לו עוגת לגו??? יא וולי, באותו הרגע נכנסתי למצוקה נשימתית ואי תפקוד זמני... אולם מיד לאחר שהפנמתי שאין לי הרבה ברירות ואם להודות על האמת, ככל שהמשימה יותר מאתגרת, מסובכת וקשה - אני שם במלוא הייאוש והמרץ בו זמנית... ניגשתי למלאכה והנה התוצאה. 


כבסיס הכנתי עוגת שוקולד מלבנית, עסיסית, נימוחה וטעימה מאוד (יש עדים בוגרים!) ומעליה ציפוי בצק סוכר צבעוני, מעוצב כלבני לגו. עוגה שוס! שגרפה המון מחמאות, אך את החוויות הסיזיפיות! ממהלך הכנת העוגה (החל מערבוב הצבעים המפרך דרך קריצת העיגולים הקטנטנים ועד להדבקתם אחד אחד) אחסוך מכם... רק אסכם, שאין שום סיכוי בעולם שאעשה אותה שוב...!:) איזה מזל שהונצחה לדורות הבאים...


עוגת לגו מבצק סוכר

אפרופו לגו ופעילות לילדים לחופשת הקיץ, החל מהיום ה27.6.13 ולמשך חודשיים תתארח תערוכת "אומנות הלגו" שהוגדרה ע"י ה CNN כאחת מ 10 התערוכות הטובות ביותר בעולם, במרכז הירידים בת"א. בתערוכה יוצגו 40 פסלים מלבני לגו שנבנו ע"י האומן הניו יורקי, נתן סאווייה. די ברור לי שנבלה שם בקרוב.

העוגה הבאה, עוגה ענוגה, הוזמנה ע"י אחייניתי המתוקה, שחר, לכבוד יום הולדתה ה 14. שחר היא מאיירת אופנה מחוננת ואני צופה לה עתיד גדול! היא זו שאיירה את הדמות הנשית והענוגה שבעוגה (אותה הדפסתי על נייר אכיל) ומאותה הדמות בעצם גיבשתי את עיצוב העוגה המגונדר.


עוגה ענוגה

כשתאומיי המקסימים ציינו שנתיים להיווסדם, היה ברור שגם להם מגיעה עוגה מעוצבת אך לא אחת כי אם שתיים! ועוד לאותו היום! לכבוד האירוע (יומולדת בגן) הכנתי את העוגות הבאות.
האחת: בוב הבנאי - כן! כן! כן!
כרונולוגית, זו גם העוגה הראשונה ש"העזתי" להתעסק עם בצק סוכר...מאז למדתי כמה דברים...


בוב הבנאי - קבלן של מע"צ? :)

והשניהעוגת מבצר / טירה
שתיהן פשוטות יחסית, הבסיס עוגת שוקולד טעימה (תמיד אותו מתכון מוצלח, פשוט וללא פספוסים) ומעל ציפוי שוקולד איכותי.

גביעי גלידה משמשים כצריחים 
גליליות - כחומה המקיפה את הטירה

חופשת הקיץ עוד שניה כאן והנה רעיון למתנת סוף שנה מתוקה שהילדים ישתגעו עליה - עוגיות סמיילי.
העוגיות עשויות בצק פריך סטנדרטי (דורש קירור לפני הרידוד, בעיקר עכשיו בימים חמים), לאחר הרידוד קורצים  עיגולים (בקוטר די גדול) נועצים שיפוד עץ ארוך (או מקלות סוכריות/מקלות ארטיק) בבסיסה התחתון של העוגיה ואופים בתנור עד הזהבת התחתית. לאחר קירור מלא! של העוגיה האפויה מצפים ב"רויאל אייסינג" (אפשר לקנות מוכן בחנויות מתמחות) מעורבב עם צבעי מאכל (היום ניתן למצוא גם טבעיים) ומעליו מציירים סמיילי, בתאבון!

עוגיות סמיילי

גם בחגים אפשר ורצוי לצאת מהקופסא ולנסות עיצובים אחרים לעוגת הדבש המסורתית, נכון?
מהעוגה הבאה אי אפשר להתעלם ולא רק בזכות טעם הדבש הנפלא שלה (מתכון נהדר של יפה האופה מ"סיר פלא") אלא ובעיקר בזכות המראה הלא שגרתי והמעוצב של חלת הדבשאיך משיגים כזה עיצוב? ממש בקלות - הסוד הוא תבנית חלת הדבש.

דבורים מבצק סוכר לקישוט
ניתן להוסיף זיגוג למראה מבריק
את תבנית חלת הדבש ניתן להשיג בחנות המשגעת של יפה, "סיר פלא" - דברים טובים למטבח, רחוב תובל 11, רמת גן. טלפקס: 03-6122296. כדאי להזמין מראש.


לבריכת הכדורים הזו כל הילדים היו שמחים לקפוץ, לא?
את שתי העוגות הבאות הכנתי לאהוביי ליום הולדתם הרביעי. אני חיייבת לומר שקיים יחס הפוך בין דרגת הקושי של עוגת בריכת הכדורים לבין היופי והרושם שהיא משאירה וזה בדיוק מה שאני אוהבת באפייה ובכלל! להשקיע מעט ולהצליח בגדול!
היא כ"כ פשוטה לביצוע: אופים עוגה עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ, מצפים אותה בציפוי כלשהו (הוא ממילא יכוסה בסוף ע"י הסוכריות) תוחמים את העוגה באצבעות שוקולד (כיף כף, קיט קט וכו'), קושרים מסביב סרט צבעוני לחיזוק וליופי וממלאים בסוכריות (m&m).
        

עוגת בריכת כדורים לכבוד יום הולדת 4 לרבידי
                                                                          
עוגת אוניית הפיראטים דרשה קצת יותר עבודה מחברתה בריכת הכדורים. עוגת שוקולד (נו מה לעשות...זה מה שהילדים אוהבים...:) מלבנית - דו קומתית, נחתכה בצידיה ליצירת חרטום וצופתה בדפנותיה בקרם שוקולד. ארבעה קרמבואים שימשו כמנועים שקצת יצאו מפרופורציה אבל מילא... הילדים לא ממש שמו לב :) וצעצועים שמצאתי בחדר הילדים (נקי! נקי!) עזרו להפיח חיים באונית הפיראטים.

עוגת אוניית פיראטים לכבוד יום הולדת 4 לשני

עוגת קומיקס, שהכנתי ליהלי ליום הולדתו התשיעי. אין ספק שהשנה שלמד בחוג הקומיקס של המאסטר אורי פינק, השאירה את חותמה ולא היה מנוס אלא לבצע את המתבקש: עוגת קומיקס! תמונה שמצאתי ברשת (והיא שעושה את ההבדל לטעמי! אפשר וכדאי לבקש מהילד לצייר בעצמו קומיקס) הודפסה על נייר אכיל והודבקה על ציפוי בצק סוכר לבן. מעל הנייר המודפס הוספתי חלון קומיקס מבצק סוכר עליו כתבתי בטוש אכיל. סביב העוגה הדבקתי סרט נייר ברוח הקומיקס.

עוגת קומיקס

ואם כבר יום הולדת קומיקס אז הנה עוד דרך לשמח את ילד יום ההולדת וחבריו: קונוסי קומיקס ממולאים פופקורן מתוק (אין כמו "פופקו") הכי חשוב למלא ולהגיש את הפופקורן ברגע האחרון על מנת לשמור על טריות וקראנץ'. איך מכינים?
יסלח לי אורי פינק על השחתת ספרו מסדרת "זבנג", אבל הייתי חייבת קומיקס אמיתי! הדפים כ"כ יפים וצבעוניים שלא יכולתי לוותר עליהם לטובת דפים אחרים, אז תלשתי מהספר...:), גזרתי כל דף לריבוע בגודל הרצוי וגלגלתי לקונוס. הדבקתי בנייר דבק שקוף את הקצה כך שלא יפתח והשחלתי לתוך הקונוס שיפוד עץ ארוך על מנת שאפשר יהיה להעמיד אותו על משטח קלקר (להשיג ברשתות לציוד משרדי/יצירה). מס' דקות לפני ההגשה מלאתי אותם בפופקורן מתוק מתוק.

קונוסי קומיקס ממולאים בפופקורן מתוק


ואחרונה חביבה וטריה טריה, בזכותה בעצם נכתב הפוסט הנ"ל, עוגת קארטינג שהכנתי לכבוד יום הולדתו ה 10 של המתוק שלי, יהלוש. מנחשים היכן נערכה החגיגה?
במגה קארטינג בקניון הגדול בפ"ת. מתחם קארטינג מומלץ מאוד! חווית אדרנלין לילדים ולהורים... לא יכולתי לרסן את עצמי (בשביל מה זה טוב?) וגם אני עליתי על המסלול... שומאכר, מאחורייך! :). איזה כיףףףףף היה! 


עוגת קארטינג - מזל טוב יהלוש

לסיכום,
עיצוב הוא עיצוב הוא עיצוב ובשבילי הוא דרך חיים, חלק מזהותי, משקפיים דרכם אני מביטה אל העולם והוא אליי. אומרים ש"יופי מרפא" ואני בהחלט מסכימה. גם חז"ל הודו בערכו של היופי וקבעו: "שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם: אשה נאה, דירה נאה וכלים נאים". לטעמי, כל דבר יפה מרחיב את דעתו של האדם: בין אם זה חפץ, נוף, טבע או תכונה אנושית. שיר יפה, סרט טוב, חיוך, פסלי אומנות, בגדים, מאכלים ועוד ועוד - כולם פורטים על נימי הרגש בדרכים שונות.

כאמור, אני לא קונדיטורית, בטח לא מדופלמת, למעשה מעולם לא עברתי קורס אפיה/בישול כלשהו. יחד עם זאת, אהבה גדולה לעיצוב ולאסתטיקה, יצירתיות ורצון לעשות את הכי טוב שאני יכולה, תמיד! הם אלו שמובילים אותי (לפעמים גם ללא שליטה...:)

ואם כבר עסקינן בעוגות ומתוקים, זו הזדמנות מצויינת להודות באופן אישי לחן שוקרון המוכשרת והמדהימה, הידועה בכינויה: שירלי נמש, מהבלוג המשובח והאהוב עליי עד מאוד "מתוקים שלי" על הפוש והפרגון שנתנה לי ולבלוג עם היוולדו, לפני מס' חודשים, עת גיששתי במרחבי הבלוגוספירה. תודה רבה חן! את מקור השראה!

מאז ולשמחתי הרבה, בלוג דה לוקס קיבל עשרות אלפי צפיות!!! אז תודה גם לכם קוראות וקוראים יקרים, נוכחותכם פה מאוד מאוד משמחת אותי, אתם מוזמנים להתעדכן בכל עת כאן וגם בדף הפייסבוק של הבלוג ותביאו איתכם את החברים...:) :) :)

חופשה נעימה :)

אין תגובות :